بازار کیسها در رده Mid-Range و Entry-Level همیشه شلوغ و متنوع بوده است. اغلب برندهای مطرح کیس ساز در دنیا تلاش میکنند این بخش از بازار را از آن خود کنند. شرکت معظم Cooler Master نیز، به عنوان یکی از بزرگترین OEMهای تولید کیس و قطعات جانبی در دنیا، همیشه از موفق ترین بازیگران رنج متوسط و سطح پایه بازار بوده است. محصولات کولرمستر با طراحی جوان پسند و زیبا، عموما پیشرو، نوآور، کاربردی و با کارایی بسیار بالا هستند. خوشبختانه موفقیت و کارایی کیسهای کولرمستر ثابت شده است و طرفداران کیسهای این برند، تمام سطوح کاربری را شامل میشوند. در ایران نیز، شرکت کولرمستر و نمایندگی محترم آن همیشه حضور جدی و دائمی داشته است، و محصولات آن طرفداران پرو پا قرصی دارد. امروز همراه شما دوستان هستیم با بررسی کیس گیمینگ Cooler Master MasterBox TD500 Mesh. این کیس در دو رنگ سفید و مشکی عرضه میشود و از جمله مدلهای سطح متوسط کولرمستر است که با ویژگیهای خاص، و طراحی زیبا، میتواند به القوه یکی از پر فروش ترین کیسهای کولرمستر باشد.
مشخصات فنی:

کیس MasterBox TD500 Mesh در عین داشتن ظاهری جالب، از نظر امکانات تواناییهای در خور توجهی دارد. پشتیبانی از تمام انواع مادربردها و کارتهای گرافیک، امکان پذیرایی از حداکثر 7 فن و 3 رادیاتور در بخشهای مختلف، نورپردازی ARGB فنهای جلو با امکان اتصال به ریموت کنترل مستقل کیس. امکان اتصال فنها و نورپردازی آنها به صورت مستقیم به مادربرد و پشتیبانی از امکان نصب 2هارد دیسک و یا 4 عدد اس اس دی، از جمله امکانات فوق العاده این کیس به شمار میرود. کیس TD 500 Mesh همچنین مجهز به گارد روی پاور است که یک پنجره برای نمایش مشخصات برچسب کناری پاور دارد، بنابراین دوستانی که میخواهند برند و مدل پاور خود را نمایان کنند، نیازی به برداشتن گارد پاور ندارند تا هم بخش توزیع سیمها از دید مخفی بماند و هم پاور نمایش داده شود. وزن کیس تقریبا 7 کیلو است که با جدا سازی شیشه حرارت دیده آن بسیار کمتر هم میشود، بنابراین جابه جایی آن آسان و راحت است.

جنس پنل شیشهای کناری کیس از نوع حرارت دیده و ضخیم سکوریت دودی رنگ است که تعدادی حاشور بر روی خود دارد. در تصویر فوق پلاستیک روی شیشه کنده نشده است اما شکل حاشورها مشخص است. این حاشورها در امتداد خطوط شکسته فرانت پنل کیس ایجاد شده اند تا ضمن حفظ یکنواختی طراحی ظاهری، به شیشه پنل حالت کریستالی اعطا کنند. بدون شک حاصل توجه به جزئیات ریزی مانند حفظ امتداد حاشورها، جلوه بصری فوق العادهای را برای این کیس به ارمغان آورده است. در مجموع طراحی شیک این کیس را میپسندیم و زیبایی آن را کاملا مناسب برای استفاده در فضای خانه ارزیابی میکنیم. مطمئنا علاقمندان به رعایت فضای دکوری در منزل، زیبایی این کیس را خواهند ستود.

طراحی کریستالی مانند کیس در بخش فرانت پنل هم رعایت شده است، اما به جای شیشه کولرمستر از Mesh یک تکه سراسری بهره گرفته است. این بخش که عملا در نقش یک فیلتر ضد گرد و غبار هم عمل میکند، ضمن ریز بافت بودن، نمایی از فنهای فرانت پنل را میتوان در آن مشاهده کرد. فنها مجهز به نورپردازی هستند و از پشت Mesh نمایی فوق العاده دارند. بخش Mesh ثابت است، بنابراین در صورت تجمیع گرد و غبار باید کل فرانت پنل را از زیر جدا کنید و زیر آب بگیرید. صد البته میتوان با تمییز کردن هفتگی فرانت پنل از تعدد جداسازی و شستشوی پیشگیری کرد. اما به هر حال، در این رنج قیمت مهم است که برای بخش ورودی هوا یک فیلتر مناسب در نظر گرفته شود که کولرمستر با به کارگیری یک Mesh سراسری، به خوبی از عهده این کار بر آمده است. این کیس تنها 3 فن 12 سانتیمتری به صورت پیش فرض دارد که هر سه آنها در بخش فرانت پنل به کار گرفته شده اند.

این هم نمایی نزدیک تر از فرانت پنل و آرم کولرمستر که به زیبایی درون Mesh تعبیه شده است.

در بخش فرانت پنل، کیس TD500 Mesh به دو اتصال USB 3.0، جکها میکروفون و هدفون HD، و دکمه رستارت و پاور مجهز است. حاشیه دور دکمه پاور مجهز به نورپردازی سفید رنگ است. اگرچه دوست داشتیم تعداد اتصلات بیشتری را در این کیس شاهد باشیم اما حداقل میزان استاندارد اتصالات و دکمهها در کیس رعایت شده است.

سقف کیس امکان پذیرایی از 3 فن 12 سانتیمتری و یا 2 فن 14 سانتیمتری را داراست. شما همچنین میتوانید واترکولرهای مجهز به رادیاتور تا طول 28 یا 36 سانتیمتر را بر روی سقف نصب کنید. فن و یا رادیاتور در نزدیکی پنل شیشهای نصب میشوند و تقریبا بخش فوقانی مادربرد را پوشش میدهند. کولرمستر این کیس را تا جای ممکن عمیق ساخته است تا هیچ مانعی برای نصب رادیاتور در سقف کیس نباشد. این بخش به فیلتر ضد گرد و غبار آهنربایی مجهز است، هرچند اگر فنها به صورت خروجی نصب شوند نیازی به وجود این فیلتر نیست.

پنل سمت راست از نوع فلزی و ساده است. مهندسی برش و دقت در بسته شدن تمامیمنافظ کیس TD500 Meshفوق العاده بالاست.

خروجی پشت کیس توسط یک فن 12 سانتیمتری تامین میشود که همچنین میتواند از رادیاتورهای 12 سانتیمتری نیز پشتیبانی کند. تعداد اسلاتهای PCIe کیس 7 عدد است. تعدادی منافظ عبور هوای لانه زنبوری هم در سمت راست اسلاتهای PCIe قرار دارد تا گردش هوا اطراف کارت گرافیک در جریان باشد.

در زیر کیس، بخش پاور مجهز به فیلتر ضد گرد و غبار است. البته فیلتر با لبههای فلزی در جای خود قرار گرفته و با دست میتوان آن را به راحتی از کیس جدا کرد. مشکل خاصی تا اینجا نیست، اما زمانی که این فیلتر را قرار باشد پس از شستشو سر جای خود قرار دهید، بدون دیدن زیر کیس، پیدا کردن لبههای فلزی با دست مشکل است و شاید مجبور باشید برای چند لحظه زیر کیس را بلند کرده و فیلتر را جا بزنید. اگر در این بخش هم از یک فیلتر آهنربایی به مانند سقف کیس استفاده میشد، خیلی خیلی مناسبتر بود. اما به نظر میاد کولرمستر تا جای ممکن از هزینهها کاسته است. تعداد 4 پایه ثابت تقریبا با ارتفاع 3 سانتیمتری در زیر کیس قرار دارد که با لاستیکهای ضد لغزش پوشانده شده اند. به واسطه این پایههای قد بلند، میتوان این کیس را بر روی زمین هم قرار داد و استفاده کرد. شکل پایهها و طول آنها کاملا مناسب ارزیابی میشود. در بخش فرانت پنل، پوشش کامل است و از ورود هوای بدون فیلتر به درون کیس به خوبی پیشگیری میشود.

جدا سازی پنل شیشهای کار راحت و دلپذیری است. البته کدری تصویر شیشه به علت برنداشتن پلاستیک محافظ دو طرفه روی شیشه است. پنل تنها با 2 عدد پیچ به بخش فوقانی کیس متصل شده است و بخش پایینی شیشه با یک شیار فلزی به بدنه اصلی وصل است. خوشبختانه به محض باز شدن پیچهای فوقانی شیشه از جای خود بیرون نمیافتد اما به حالت هنگ Hang از بدنه کمیفاصله میگیرد تا شیشه را بتوانید از جای خود بلند کنید. کولرمستر اولین شرکتی بود که از شیشه حرارت دیده در کیسهای کامپیوتر استفاده کرد، و همچنین تا به امروز بهترین شرکتی است که مکانیزمهای چفت شدن شیشه به بدنه فلزی را ابداع کرده است. مکانیزم بسته شدن شیشه کیس TD500 Mesh و قرار گرفتنش در جایگاه بدون خطر افتادن نیز بسیار جالب و زیرکانه است.

فضای درونی کیس تمام استیل به رنگ مشکی و بسیار جا دار است. تقریبا همه نوع مادربردی را میتوان در این کیس نصب کرد. فاصله لبه مادربرد تا محافظ روی پاور بسیار کم است و دوست داشتیم حداقل فاصله 2 سانتیمتری بین لبه مادربرد تا گارد روی پاور را شاهد باشیم. در بخش فوقانی هم فاصله تا سقف چندان زیاد نیست، البته چون فنهای روی سقف با فاصله چهار سانتیمتری از سینی کیس به سقف نصب میشوند، نگرانی از بابت فضای لازم برای نصب فن و یا رادیاتور بر روی سقف نیست. این را هم دقت داشته باشید، میتوان بر روی سقف از 2 فن 14 سانتیمتری استفاده کرد اما احتمالا به دلیل فاصله کم مادربرد تا سقف، شاید نتوان از رادیاتورهای 28 سانتیمتری برای سقف بهره برد، به همین جهت در مشخصات کیس، صحبتی از امکان نصب رادیاتور 28 سانتی بر روی سقف نیست، ولی میتوان رادیاتور 28 سانتی را در بخش فرانت پنل نصب کرد.

فضای بالای مادربرد ممکن است امکان نصب 6 فن به جهت Push-Pull رادیاتورهای 36 سانتیمتری را در سقف محدود کند، اما این مورد فراگیر نیست و اگر مادربردی داشته باشید که سینکهای مرتفعی نداشته باشد، و یا رادیاتور شما اگر 24 سانتی باشد، بسیار بعید است برای Pull Push به مشکلی خاصی برخورد کنید.

پلاستیکهای محافظ دریچههای عبور کابلها از جنس مناسب و با دوام است. دریچهها نیز به اندازه کافی بزرگ هستند. در بخش فوقانی سینی کیس هم در سمت چپ و هم در سمت راست دریچههایی برای عبور کابل برق CPU فراهم شده است. این موضوع باعث میشود اگر از مادربردهای TRX40 جدید استفاده میکنید که سوکت برق ورودی پردازنده آن در سمت راست مادربرد است، همچنان به خاطر وجود دریچه عبور کابل در سمت راست به راحتی بتوانید کابل برق پردازنده را از پشت به محل مناسب روی مادربرد برسانید. دو فن بالای کیس با پیچ و فن پایین با پینهای پلاستیکی به فرانت پنل بسته شده اند. دلیل استفاده از پین پلاستیکی برای فن پایین راحتی آزاد کردن پینها از پشت است. این پینها قابل استفاده مجدد میباشند.

فنها از نوع 3 پین با قدرت 1200RPM است. این میزان قدرت برای فن کیس کاملا کافی است و پیشنهاد میکنیم حتما آن را با کمک تبدیل 1 به 3 درون کیس به کانکتور فن PWM مخصوص شاسی (Chassis Fan) مادربرد متصل کنید تا صرفا به وقت نیاز روشن شوند. هرچه کمتر روشن باشند هم طول عمر بیشتری خواهند داشت و هم احتمال ورود گرد و غبار کمتر میشود. از نظر صدا، نویز آنها شنیده نمیشود و حتی در حداکثر دور نیز عملکردی بی صدا دارند. در مورد نورپردازی فنها، هر کدام مجهز به اتصال 3 پین استاندارد ARGB هستند و فارق از گردش پروانه نورپردازی میکنند. شما میتوانید با استفاده از درایور ARGB همراه کیس، و کابل تبدیل ARGB 3 به 1 درون کیس، این فنها را مانند تصاویر زیر به مادربرد خود (در صورت پشتیبانی از نورپردازی دیجیتالی ARGB) به صورت مستقیم متصل کنید.

نحوه اتصال کابل PWM فنها به رنگ قرمز و نحوه اتصال کابل ARGB فنها به درایور به رنگ آبی و بخش اتصال درایور ARGB به مادربرد، به رنگ سبز در تصویر فوق نمایان است.

شرکت کولرمستر، استاد پیاده سازی کانال برای مدیریت کابل کشی است. کیس TD500 Mesh نیز برای عبور کابلها، دارای محلهای متعدد و خارهای فلزی برای زدن بست زیپی است. پشت این کیس برای مدیریت کابل کشی تنها 1.9 سانتیمتر عمق دارد که در صورت استفاده از کابلهای ضخیم بر روی هم، ممکن است، بستن پنل سمت راست را دشوار کند. هرچند برای داشتن یک فضای ایده آل برای مدیریت کابل کشی حداقل نیاز به 3 سانتیمتر عمق است، اما اسمبلر اگر کننده ی کار باشد، با 1.9 سانتیمتر عمق هم میتواند مدیریت کابل کشی قابل قبولی را در این کیس انجام دهد. به هر صورت کولرمستر برای کاهش هزینهها مجبور به کم کردن از فضای پشت کیس بوده است.

کیس TD500 از پاورها تا سایز 18 سانتیمتر پشتیبانی میکند، اما در صورتی که پاور انتخابی شما دارای کابلهای ثابت و یا کابلهای متعدد ضخیم زیادی باشد، ممکن است به فضای بیشتری نیاز باشد، از این رو به جهت راحتی، شما میتوانید با برداشتن یکی از دیوارهای قفسههارد دیسکها، فضای بیشتری را برای پاور اختصاص دهید.

در زمینه نصب SSD وهارد دیسک، به طور رسمی میتوان تعداد 2 عددهارد دیسک در بخش قفسه جلوی پاور نصب کرد، و همچنین تعداد 2 عدد SSD را بر روی گارد پاور و یا در پشت سینی مادربرد نصب کرد. برای نصب SSDها تعداد 8 عدد بوش و پیچ همراه کیس عرضه شده است، بنابراین تنها میتوان 2 عدد اس اس دی را با استفاده از این 8 بوش و پیچ بر روی کیس نصب کرد، یا بر روی گارد پاور – یا در پشت سینی. ولی اگر اس اس دیهای شما 4 عدد باشد، به نظر میرسد میتوانید، در صورتی که برای هر اس اس دی تنها 2 بوش و 2 پیچ استفاده کنید، 2 عدد را در جلو و 2 عدد را هم در پشت سینی مادربرد نصب کنید.

بررسی کارایی و نتیجه گیری:
کیس TD500 Mesh کولرمستر یکی از بهترین کیسهایی است که در رنج قیمتی متوسط میتوان تهیه کرد. البته این کیس در خارج از ایران در کلاس کیسهای زیر 100 دلار قرار میگیرد، اما در ایران با توجه به قیمت بالای کیسها، میتوان آن را در زمره کیسهای متوسط قلمداد کرد. کیس TD500 را در مدت زمانی که در اختیار داشتیم از لحاظ سازگاری با قطعات و همچنین کولینگ کاملا بررسی کردیم و به نظر میرسد یک بار دیگر کولرمستر یک محصول خوب و با-فکر-طراحی-شده را وارد بازار کرده است. این کیس شاید از نظر تعداد نصب درایو ذخیره سازی، فقط محدود به 2 عدد هارد دیسک و 4 عدد SSD باشد، اما سیستمهای مدرن بیشتر از این تعداد نیز به هارد دیسک و SSD نیازی ندارند. اغلب سیستمها مجهز به یک هارد دیسک، و یک اس اس دی عموما از نوع M.2 هستند.

این دو تصویر تبلیغاتی وبسایت کولرمستر نشان میدهد که قطعات High End و واتر کولرهای Open-loop را هم میتوان درون این کیس به راحتی نصب کرد، و هیچ نگرانی از بابت عدم پشتیبانی از قطعه خاص در این کیس وجود ندارد. البته دوستانی که چنین سیستمهایی دارند، از نظر بودجه قطعا میتوانند از کیسهای رده بالاتر کولرمستر تهیه کنند، اما به هر صورت، توانایی TD500 Mesh فراتر از کلاس و جایگاه قیمتی خودش است و از این بابت باید به کولرمستر تبریک گفت.
ارتفاع پایههای کیس، تقریبا خوب و مناسب است و میتوان از آن هم بر روی زمین و هم بر روی میز استفاده کرد. امکان نصب 3 رادیاتور مجزا و 7 فن، بیانگر توانمندی بالای این کیس در بخش کولینگ است. کولرمستر همراه کیس، 3 فن در فرانت پنل به صورت پیش فرض عرضه میکند، که در جای خود بسیار عالی است، اما خیلی بیشتر خوشحال میشدیم که اگر یک فن دیگر، مانند فنهای فرانت پنل، در پشت کیس به صورت پیش فرض ارائه میکرد، تا هم کاملا ست باشند و هم سیستم گردش هوای کیس تکمیل شود. به هر شکل همه می دانیم در ایران، قطعات جانبی و اضافی کیسهای کولرمستر به راحتی یافت نمیشود و از آنجایی که کولرمستر خیلی از امکانات اضافی را به شکل اکسسوریهای اضافی مستقل عرضه میکند، ممکن است در زمان خرید کیس، فن مشابه فنهای فرانت پنل، در دسترس نباشد.
کولرمستر تا جای ممکن کیس TD500 را سبک ساخته است، اما از استحکام بدنه کیس صرفه نظر نکرده و محکمی آن قابل قبول است. در پنل سمت راست، با عمق 1.9 سانتیمتری روبه رو هستیم که اگرچه مدیریت کابل کشی را همچنان میسر میسازد اما فضا کمی تنگ است و انتظار می رود اسمبل کننده، سلیقه و دقت بیشتری در نظم دهی به کابلها داشته باشد.
از نظر نورپردازی، کولرمستر یک درایور ARGB مستقل به همراه کابلهای لازم برای فنها در نظر گرفته است. از این بابت با یک کیس مجهز از نظر نورپردازی مواجه هستیم که قابلیت همسان سازی با مادربرد را نیز داراست.
کولرمستر برای پیشگیری از ورود گرد و غبار به داخل کیس، در تمامی مبادی ورودی هوا از فیلتر استفاده کرده است. در فرانت پنل که اصلی ترین مدخل ورودی هواست، Mesh روی فرانت پنل نقش فیلتر کردن گرد و غبار را دارد و به نظر میآید اگر هفتگی با یک دستمال مرطوب روی آن را دست بکشیم، نیاز به بیرون کشیدن کل فرانت پنل برای پاکسازی کمتر میشود. بر روی سقف کیس یک فیلتر سراسری آهنربایی وجود دارد که در صورت نصب فن به شکل خروجی عملا نیازی با آن نیست. در زیر کیس، فیلتر پاور از نوع ساده است و حتی آهنربا هم ندارد، به نظر میآید، بخش اعظم صرفه جویی اقتصادی در کیس به یک باره بر سر فیلتر پاور وارد شده است. به هر صورت برای پاور تنها یک فیلتر خالی که به گوشههایی از بدنه متصل میشود وجود دارد که راحت بیرون میآید و برای جا زدن آن، شاید مجبور باشید زیر کیس را بلند کرده و نگاه کنید. وجودش لازم است اما حداقل اگر آهنربایی بود، استفاده از آن، و تمییز کردن آن راحت تر بود.
از نظر تنوع درگاه اتصالات، این کیس تنها 2 درگاه USB 3.0 دارد که عموما این میزان کافی است، هرچند دوست داشتیم حداقل 2 درگاه USB دیگر نیز بر روی فرانت پنل حضور میداشت.
کیس TD500 Mesh در دو رنگ سفید و مشکی عرضه شده است که رنگ مشکی آن در حال حاضر در آمازون به قیمت 85 دلار به فروش میرسد. با توجه به قیمت کیسهای کولرمستر در بازار ایران، میتوان تخمین زد، در صورت موجودی کیس TD500 Mesh، برچسب قیمتی حدود 4 میلیون تومان خواهد داشت. در ایران قیمت کیسها به صورت کلی بشدت بالاست. امیدوار هستیم در آینده با توجه به دورنمای مثبت آینده اقتصادی کشور، احتمال کاهش قیمت دلار و آزاد سازی واردات و لغو تحریمها، قیمت کیسها به صورت کلی در بازار ایران نیز به مرور مناسبتر شود، و موجودی کیسهای کولرمستر نیز بیشتر شود.
استفاده کولرمستر از یک پنل شیشهای طرح دار برای کیس TD500 Mesh، اگرچه در صنعت ساخت کیس در دنیا، یک حرکت و طرحی نو به شمار میرود، اما برای ما ایرانیها، که استاد هنر آینه و شیشه کاری در جهان هستیم، چنین تغییراتی در شیشه، آنچنان که باید و شاید به چشم نمیآید. ولی از دید جهانی این موضوع مهمی است، و به قول گفتنی، نقش و نگار شیشه کیس شبیه کریستال شده است، از این بابت به این کیس کولرمستر، بابت ابتکاری که در طراحی شیشه به کار برده است، نشان نوآوری سایت سخت افزار را اعطا میکنیم. در پایان، میتوان با اطمینان گفت اگر این کیس را تهیه کنید، به یکی از طرفداران پرو پا قرص کولرمستر تبدیل میشوید.

- طراحی جذاب بدنه
- بدنه محکم و سبک
- پشتیبانی از نصب 3 رادیاتور مجزا
- امکان نصب حداکثر 7 فن در کیس
- پشتیبانی از رادیاتور تا طول 36 سانتیمتر
- دارای پنل شیشهای حرارت دیده طرح دار
- مجهز به درایور نورپردازی ARGB مستقل
- ابعاد مینیمالیستی و وزن سبک و قابل حمل
- مجهز به فیلتر ضد گرد و غبار آهنربایی در سقف
- دارای گارد محافظ پاور با پنجره مخصوص نمایش
- پشتیبانی از انواع ایرکولرها تا ارتفاع 16.5 سانتیمتر
- کیفیت پورتهای فرانت پنل کیس کاملا مطلوب ارزیابی میشود
- مجهز به 3 فن بی صدا دارای نورپردازی ARGB به صورت پیش فرض
- امکان نصب درایو نوری ندارد
- تنوع درگاههای فرانت پنل کم است
- فیلتر ضد گرد و غبار بخش پاور اگر از نوع آهنربایی بود، بهتر میشد
- دوست داشتیم حداقل چهار فن به صورت پیش فرض همراه کیس عرضه میشد
- برای شست شوی فیلتر گرد و غبار جلو، مجبور به از جا بیرون کشیدن کل فرانت پنل هستیم
- کیس Cooler Master MasterBox TD500 Mesh را به تمامیکاربران، شامل پاور یوزرها، گیمرها، رندرکاران، و همچنین کاربرانی که به دنبال یک کیس زیبا و حرفهای، برای منزل خود هستند، پیشنهاد میکنیم.
8.8امتیاز9طراحی8.8مادپذیری8.4ارزش خرید8.1آپشن اضافی7تنوع اتصالات8.9استحکام بدنه8.7امکانات استاندارد8.5مدیریت کابلکشی10استاندارد جایگاهها9کولینگ پیشفرض9.7سیستم گردشهوا9.5پشتیبانی از انواعکولینگ
منبع : سخت افزار